Häll en halv deciliter socker i en kastrull, slå på lika mycket vatten och låt en kanelstång och ett par stjärnanis långsamt smälta samman på spisen och sedan svalna. Pressa en apelsin och häll fem centiliter i en drinkshaker. Följ upp med en femma gin och tre centiliter av sockerlagen.
Fyll ett tumblerglas med isbitar. Gör det först förresten, så att glaset kyls ordentligt. Knäck ett ägg och låt äggvitan göra sällskap i shakern. Skaka shakern tio sekunder eller så. Det här momentet kräver en fast hand över locket, för ett tryck byggs upp i shakern och den oförsiktiga riskerar att bli duschad.
Efter det första skaket, glänta på locket och ös ner isen som har kylt glaset och skaka igen. Sila upp i glaset och toppa med tre droppar angostura bitter. Dra en tandpetare genom dropparna så bildas små gulliga hjärtan i skummet.
Drick och njut av den sjuttonde luckan i julkalendern.
Vad gott det låter! Ska provas :)
SvaraRaderaHoppas att du gillar den! 😊
Radera