december 23, 2022

Dan före dan.

Barnet åkte till den lilla staden imorse. Han ska fira julen hos sin farfar tillsammans med sin pappa och alla farbröderna. Vi hade vår egna lilla julafton igår. Det var mysigt. Maten var god, ingen orkade äta upp efterrätten och alla blev glada över sina julklappar.

Men nu väntar en julafton med bara vuxna. Det var länge sen jag slutade tycka att det är jobbigt när barnet inte är hemma på julen. Jag vet att han har det bra hos sin pappa. De träffas så sällan att de båda anstränger sig till det yttersta när de ses. Julen blir alltid något extra för dem. Det är fint att de har den tiden tillsammans.

Och nu är det dan före dan och jag sitter skräddare i soffan med datorn i knät. Har jobbat ikapp alla mailen och skrivit två rapporter och skickat till dess mottagare. Målat naglarna röda, tvättat två maskiner och vattnat julgranen. Köpt två stora mörkröda rosor till den gamla spritflaskan på matbordet, bytt de salviagröna ljusstumparna i mässingsljusstakarna till höga gråbeiga stearinljus. 

Kvar av dagen är att dricka äggtoddy och griljera en julskinka. Lyssna på något jazzigt juligt och stryka julaftonsklänningen och slå in julklappen till julaftonens värdpar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar