augusti 02, 2022

Andra dagen i augusti.

Tisdag. Jag vaknar av att en kaffekopp placeras på sängbordet. Min man bullar upp kuddarna mot sänggaveln och sjunker tillbaka. Ska vi gå långt idag? säger han. Mina ben värker efter gårdagens benpass, till och med i vila, men jag nickar ändå.

Grekisk citronyoghurt, ett kokt ägg och en halv honungsmelon. Blå klänning, vita sneakers och svarta solglasögon. Vi korsar city, går genom gamla stan, över guldbron. Promenerar Götgatan ner, längs med vattnet, spanar över sjöstan, passerar Fotografiska och sedan är vi tillbaka vid guldbron igen. Slottet, Birger Jarlsgatan och så äntligen Odengatan.

Sover en timme på soffan. Vaknar av ännu en kaffekopp, nu på soffbordet. Går till gymmet, alla tre. Barnet säger att han ska träna på egen hand, men fem minuter in i passet spanar han åt vårt håll, strosar fram och frågar vad vi gör. Smalbänk, säger vi. Det ser skoj ut, säger han. Nästa gång jag tittar på klockan har två timmar passerat och vi har tränat triceps, biceps och mage, alla tre tillsammans.

Börjar med maten och turas om att duscha, alltid en i badrummet och två i köket. Barnet kokar potatis och haricots verts, jag gör smet till hjortfärsbiffar och min man steker biffarna och gör en kantarellsås. Jag häller upp ett glas rödvin och tänder ljusen på matbordet. 

Och nu är rödvinet uppdrucket och ljusen nästan nedbrunna. Jag tror att det betyder att den andra dagen i augusti har nått sitt slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar