mars 29, 2023

Så är det bara.

Så kommer domen. Han fälls för våldtäkt och döms till två års fängelse. Någon sa att han såg sliten ut i rättssalen. Att håret blivit längre och nästan helt grått. Jag försöker att inte föreställa mig hur han ser ut.

Jag brukar tänka att man inte är sina handlingar, men har man våldtagit någon så är man en våldtäktsman och så är det bara.

4 kommentarer:

 1. Ja så borde det vara. Det känns så lätt att bli arg, som att man har rätt att bli arg, när det finns en dom. Mot min exman finns ingen dom och när jag läser dina ord här så kom jag på mig själv att önska att jag fick känna föraktet lika tydligt, och kunna få slippa höra alla anklagelser om att jag förtalar honom, och utnyttjar systemet.varje.gång.vi.sitter.tillsammans.med.myndighetspersoner.

  Det är skönt att han blev dömd, det blir lite mer svart-vitt då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, hej. Jag läste hos dig igår, för första gången tror jag. Läste långt tillbaka och tänkte exakt det du precis skrev här hos mig. Ledsen för din skull att du inte får samma förutsättningar att känna den där ilskan. Det är, precis som du säger, väldigt svart-vitt vad han har gjort då.

   Radera
 2. Ja, våldtäkt säger mycket om en människa, tyvärr. Ett riktigt vidrigt brott. Och om man döms för det har man (med allra största sannolikhet) gjort det eftersom så få som anmäls faktiskt blir dömda. Dock oftast väldigt svårt att se på en människa att de kan begå våldtäkt. Jag hade en nära vän när jag pluggade på universitetet som senare inledde "ett förhållande" med en 13-åring och dömdes för det. Knappast ett förhållande, som han tyckte att det var, när hon bara är 13 år. Han var ca 35 då. Så sjukt obehagligt att ha varit nära vän med en som gör så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så svårt att få ihop de olika bilderna av samma människa när de gör så. Men samtidigt, ingen är väl bara ond eller bara god.

   Radera