mars 09, 2023

Långa dagar, många dagar.

Torsdagen är nio möten utan paus. Stänger ner datorn efter det sista, låter den glida ner i väskan och sträcker mig efter kappan. Kommer hem en timme senare. Äter middag och säger sen att jag behöver kvällen för att avsluta arbetsdagen. De går till gymmet och jag sjunker ner framför skärmen.

Vid midnatt passerar vi deadline för att korrekturläsa alla texter till årsredovisningen och jag har inte börjat än. Läser och läser och läser. Ögonen blir grus och jag stänger ner outlook för att slippa se mail staplas på hög.

Men jag ser på telefonen när mailet från min VD kommer. Det är bara de två första raderna som syns på skärmen. Vet att du har mycket att göra men skulle det vara möjligt för dig att... är det enda som jag ser och jag börjar nästan gråta.

Sedan läser jag hela mailet. Han ber mig undersöka möjligheten att tillfälligt sitta på kontorshotell i city tills det nya kontoret är klart. Jag inser att det visserligen är några timmars jobb men att det skulle kunna spara mig nära nog två timmars resa om dagen.

Svarar att jag undersöker och återkommer. Nu har jag något att göra imorgon också.

4 kommentarer:

 1. Gud såna långa dagar. Det låter jobbigt😬
  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast det är samtidigt roliga projekt, så den är tudelad känslan kring det.

   Radera
  2. Att du bara orkar. Du verkar tycka att det är kul och då är det bra, det är faktiskt okej att jobba mycket om man gillar det men jag blir helt matt av att läsa. Vad de än betalat dig är det inte nog 😘

   Lohe

   Radera
  3. Jobbar för många timmar just nu men jag har deadline på ett stort projekt nästa vecka och sen en till stor deadline första veckan i april och sen är det ”bara” kontorsflytten kvar utöver mitt vanliga jobb. I juli kommer jag kunna återgå till normala arbetstider. 😊

   Radera