juli 13, 2022

Himmel över Alaska.

Jag vaknar till en onsdag och huvudet bankar. Dricker flera glas vatten, känner hur jag behöver återfuktas inifrån och ut och utifrån och in. Lägger trippla ansiktsmasker och en hårinpackning medan jag svarar på morgonens mail.

Låter håret självtorka. Bikini, shorts och linne, birkenstock och solglasögon. Vi köper varsin sallad och sätter oss på en filt i Hagaparken. Ligger kvar en timme efteråt. Jag lyssnar på Himmel över Alaska. Luften är torr och varm, han bara en utsträckt arm bort.

Collegetröja över linnet när mörka moln drar in. Min man fastnar framför datorn, jag lagar spaghetti och köttfärssås och lyssnar vidare. Maten blir klar men inte mötet, så jag läser medan jag äter. Går från matbordet till soffan med boken i händerna. Läser när han jobbar, läser när han sover intill. 

Och nu är det natt och Himmel över Alaska är slut, men samtidigt fortfarande kvar. Det känns som att den kommer dröja sig kvar länge, kanske stanna för alltid.

6 kommentarer:

 1. Jag läste den för kanske två år sen och den är kvar än

  SvaraRadera
 2. Åh, tack för boktips- blir nästa bok att lyssna på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Och sen Skogen där stjärnorna slocknar! Läser/lyssnar på den nu och den är så, så bra. :)

   Radera
  2. Jag lyssnade på den efter Himmel över Alaska...men det var nog för tidigt. Tog den inte alls till mig på samma sätt, även om den var riktigt bra. Visst tipsade jag dig om "De bortglömda namnens bok"?

   Radera
  3. Yes, du tipsade om den och jag började läsa den men det var direkt efter Himmel över Alaska och Skogen där stjärnorna slocknar och jag kände precis som du att det var för tidigt, så pausade och kör lite mer lättsamma ett tag. 😊

   Radera