juli 19, 2022

En vecka av det här.

Finland ligger i dimma när vi kör av båten. Åker slingriga vägar genom skogar, uppför backar där himlen är alldeles klar, långt ner i dalar där dimman ligger tjock. Vi äter frukost på ett lastbilschaffishak. Där finns inga chiapuddingar, inga yoghurtar med kompotter, bara rejäla mackor och bryggkaffe.

Stannar till och handlar saker som vi behöver. Färska grönsaker, kött och fisk från charken, frukt, nötter och glass. Kommer fram och öppnar upp. Fyller kylskåp och skafferi, sopar altanen, byter till shorts och tunn skjorta.

Mitt på dagen blir molnen mörka. Vi lägger oss under en filt på sängen, hör regnet mot taket, somnar. Vaknar en timme senare, när himlen är blå igen. Plockar blommor och ställer i en vas på bordet. Min man tänder bastun, jag häller upp ett glas rödvin och skriver det här.

3 kommentarer:

  1. Så himla mysigt . Blir lite förvånad, det ska erkännas. Trodde nog det skulle bli en flashig storstadssemester nånstans, inte finsk urskog. Men tusen gånger bättre enligt min smak😊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha. Vi gillar båda! Min mans mamma är född på den här gården och hans mamma ärvde den, så vi är här varje sommar (förutom de två senaste, pga pandemin). Har även firat jul här ett år. Det var fantastiskt!

      Radera