juni 25, 2021

Midsommarafton

Det regnar när jag vaknar. Jag känner hur det inte gör någonting alls. Drar på ljusgrå pyjamasbyxor och en vit tisha. Kryper upp i mitt bästa hörn i soffan. Citronyoghurt och blåbär, jordgubbar och mynta, en näve granola, starkt kaffe och en ny bok. 

Kliver i min vita klänning och drar en tröja över huvudet. Fukten gör att håret lockar sig. Vi tar oss ut vid tolv. Regnet har dragit bort men lämnat en värme kvar. Vi promenerar alla tre på rad, går ett par timmar genom Stockholm.

Dukar upp en sillunch på balkongen. Sitter där i flera timmar sen. Dricker ett glas vitt vin, bryter av med kaffe, lyssnar på grannar som slamrar från öppna fönster och balkongdörrar. Solen lyser från himlen, luften är varm mot de bara benen. 

Ännu en promenad, långsam den här gången. Råraka med räkor och rom, crème fraiche, rödlök och dill. Ännu ett glas vitt. Vaniljglass med krossad choklad, jordgubbar och mynta. Sitter på balkongen tills luften mot benen är kylig. Skriver det här och tänker att det blev en fin midsommarafton ändå. 

1 kommentar:

  1. Vad fint att ni fick en lugn och fin nidsommarafton, trots allt. Ta hand om dig!

    SvaraRadera