december 09, 2021

Tips, och annat skit - Lucka 9.

På den nionde dagen i december ska det handla om julens alla fester. Julbordet med släkten, adventsminglet med vännerna, julfesten med jobbet. Närmare bestämt ska det handla om kläder. I den här julkalendern arbetar vi inte med bildkollage - mest för att jag inte orkar lära mig hur man gör - så ni får använda er fantasi.

Julbordet med släkten. Man vill vara fin och bekväm. En klänning, men ingen snäv. Inte heller vill man visa farfar brösten. Jag kommer satsa på något vadlångt och finstickat, gärna med tunna svarta strumpbyxor och ett par sockor som sticker upp ovanför bootsen.

Adventsminglet med vännerna. Jag tänker svarta kostymbyxor. Gärna vida. Hemskt gärna med pressveck. Definitivt med hög midja. En instoppad sidenblus i valfri kulör. Det finns ingen anledning att hålla igen med smycken. Höga klackar, helst livsfarliga.

Julfesten med jobbet. Jag har en tunn, långärmad tröja från Intimissimi. Den har guldtrådar invävda i tyget och är fantastisk. Det är en topp som förtjänar sin fest, men det har pandemin vägrat den. Men nu, nu ska den få leva upp. Den ska få svepa fram tillsammans med en svart satinskjol och dansa på höga stilettklackar.

Det var tre tips på hur man kan se ut under några av julens alla fester. Eller det var det väl egentligen inte, det var en sammanfattning om hur jag planerar att se ut i december, men man kan även se det som tre tips, om man vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar