december 24, 2021

Tips, och annat skit - Lucka 24.

Så når vi till sist den tjugofjärde december. Den sista luckan i julkalendern. Mitt sista tips. Det finns inte att den sista luckan skulle innehålla något annat än allt det som jag älskar med Stockholm. Här kommer mina tips till den som vill spendera en dag i min älskade stad.

Promenera på djurgården. Hela varvet runt om tiden finns. När man tänker efter är allt som vi har på denna jord just tid, så det borde finnas. Men är den ändå knapp så promenera genom Villastaden istället, där Vasastan blir Östermalm.

Stanna till för en stödkorv på Lennart och Bror, kanske ett litet glas vin när du ändå är där. Eller slå dig ner varsomhelst i Östermalms saluhall. Strosa över de gamla golven och under de välvda taken.

Ta en fika på Systrarna Andersson, eller promenera förbi Lillebror och få dig en varm saffransbulle i näven när du promenerar vidare. Passa på att ta rundan förbi Karlbergs slott. Kliv över till Kungsholmen och slå dig ner för något värmande på Trattorians inglasade uteservering.

Spendera någon timme på Nationalmuseum. Sitt på fårskinnsfällar och drick varm choklad på Torpedverkstan. Ta ett glas bubbel på KB. Ha tur och få ett bord på Lilla Ego. Ät en trettonrätters avsmakningsmeny på La Ragazza. Promenera längs Mosebacke när skymningen faller. Stanna och titta på Stockholm som ligger för dina fötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar