mars 11, 2020

Corona/Förkylning.

Vi blåste av det. Tågresan, hotellnatten och presentationen. Jag pratade med min chef och det var ingenting att fundera över. Vi gör ett Corona på dig så vet vi sen, skriver han i ett sms, men ingenting är ju så enkelt.

Stanna hemma tills du är helt symtomfri men ring tillbaka om du får svårt att andas, säger sjuksköterskan när jag ringer 1177. Hon berättar att de bara testar de som har symtom och har varit i riskområden eller om det finns en smittkälla. I mitt fall finns bara symtomen.

Jag tänker att det blir ett ganska stort mörkertal så här. Vi kommer aldrig få veta vad som är förkylning och vad som är corona. Men å andra sidan, jag vet inte om vi behöver veta det. Jag håller mig här hemma, sitter i soffan med datorn i knäet och jobbar så gott som huvudet orkar. Hostar och dricker te, snörvlar och tröstar mig med choklad.

1 kommentar:

  1. Samma läge här! Vi fick en mycket mild förkylning i söndags. Min lille son hade feber en liten stund på söndagsmorgonen och har sedan varit snorig. Han fick vara hemma i måndags men i tisdags och onsdags fick han vara på förskolan eftersom han var pigg och glad (men snorig). Jag har haft kli i halsen sedan i måndags, plus lite snor. Jag tror ju att detta är en vanlig förkylning, men vem vet. Han får vara hemma idag eftersom vår nya superkändis Anders Tegnell igår på Aktuellt sa "Känner du dig lite småförkyld så stanna hemma". Så nu får han väl vara hemma tills han är helt snorfri.. symptomfri, som du skriver. Det känns lite överdrivet men det är ju samtidigt alltid bättre att ta det säkra före det osäkra och inte utsätta andra för oro/smitta liksom.

    Jag jobbar ju ändå "hemifrån" eller från ett ensamkontor, egentligen. Så, så länge jag är pigg nog kan jag ju jobba. Krya på dig!

    SvaraRadera