december 22, 2018

Om att inte ha någon fart.

Det är bara vi i jul. Hösten och vintern har varit så lång, det har varit så tunga uppdrag och så många resor. Så när december var runt hörnet och fylld med pusslande kring vem som skulle åka vart när så bestämde vi att julhelgen blir helig. Allra tydligast var faktiskt barnet, det var han som bad om en jul hemma för bara oss.

Den har börjat nu, vår jul. Vi har bestämt att vi ska äta det som vi tycker är gott från julbordet på julafton och att vi ska spendera helgen med att rulla köttbullar och griljera julskinka och baka sirapslimpor. Men att vi ska göra allting mycket långsamt, i långkallingar och håret på ända och att vi får tjuväta hur mycket julskinka och choklad vi vill. Och när julafton kommer så kanske det inte gör så mycket om det inte är skinande rent, bara det är mysigt.

Igårkväll gick vi och handlade allt som vi vill äta under de här dagarna. Det var nog den mysigaste storhandlingen som vi har gjort, både för att det var på kvällen och för att det var julinspirerat men kanske allra mest för att ingen var hungrig. Idag ska min man rulla köttbullar och jag ska baka sirapslimpor och barnet saffranskakor. Vi ska även smita ut en snabbis på stan för den sista julklappen till barnet, och kanske för ett litet glas cava i shoppingvimlet, bara min man och jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar