december 12, 2018

God natt.

Onsdag. Jag möter barnet hemma vid fem. Vörtbröd med julskinka och grovkornig senap, risgrynsgröt och varm choklad. Efteråt går vi upp på vinden och letar fram lådan med alla våra julgranskulor och julgransfoten som min man gjorde till mig för nio jular sedan.

Jag springer över till gathuset och fyra våningar upp för styrelsemöte i föreningen. En timme senare är jag hemma igen, barnet har duschat och krupit i det närmaste han äger en pyjamas och ner under en filt i soffan. Jag byter om till pyjamasbyxor och en stickad, ful tröja med julgranar på. Jag köpte den till ett julmingel med klädkod för ett par jular sedan.

Vi ligger under varsin filt i soffan och tittar på The Christmas Chronicles och jag både skrattar och gråter. Så bra film, så perfekt tillsammans med en trettonåring. Och nu är klockan redan tjugotvå och barnet sover. Jag sitter lutad mot min sänggavel och skriver det här. Tittar ut ibland, jag har inte dragit ner rullgardinen ikväll heller. Det enda som lyser är julstjärnan i fönstret och lamporna runt balkongerna på gården mittemot.

Det är lika vackert som imorse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar