december 21, 2023

Gulligast i byn.

Jag tror att jag har berättat att barnet vill bli arkitekt? I sommar tar han studenten från en teknisk linje med inrikting samhällsbyggande och arkitektur och nästan varje dag nuförtiden pratar vi om olika skolor och arkitektutbildningar som han vill söka till våren.

Så det var inte helt oväntat att han skulle ta det på största allvar när vi började prata om pepparkakshus. Han sa att han skulle skissa lite i skolan och jag tänkte att han väl kommer hem med ett utrivet ark från ett block men nej, barnet gjorde en jäkla CAD-ritning. Dock över en pepparkaksstuga, för han hävdar att ett hus är över vår nivå.

I tisdags bakade jag delarna, eftersom barnet absolut ville träna och lovade att vi skulle sätta ihop det och dekorera tillsammans, men slarvade lite när jag läste ritningen. Fick således panikbaka nya gavlar på lunchen igår.

Hursomhelst. Igårkväll monterade vi ihop det hela och vindskuporna och skorstenen överlevde visserligen inte bygget men fan om det inte blev det gulligaste pepparkakshuset i stan ändå. Förlåt, pepparkaksstugan.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Får följa på instagram isåfall, här blir det inga bilder. 😅

      Radera