juli 17, 2023

Hur det blev.

Det blev inte en dag av ingenting igår. Tog mig upp ur sängen och kände livet i mig. Började bädda rent men fortsatte med att plocka i vardagsrummet innan jag hunnit klart, duschade plötsligt alla gröna växter och städade badrummen.

Avbröt alltsammans för att gå och handla till veckan, tvätta tomt i tvättkorgen och laga middag både för söndagen och måndagen. Tvingade till sist mig själv att avsluta allt som jag påbörjat rum för rum. Gick och lade mig strax efter tjugotvå med en lägenhet i tipptopp, ett välfyllt kylskåp och garderober fyllda med rena kläder. 

4 kommentarer:

  1. Hej! Jag hittade till din blogg via Underbaraclara och tycker om att läsa dig. När ovan hände var jag i en process för en tjänst som jag nu tackat ja till; operativ chef. Jag är hyggligt bra på att få saker gjorda, med god kvalitet, men vill gärna höra vad du anser är framgångsfaktorer. Tack!

    SvaraRadera
  2. Haha, har så svårt att avgöra om detta är en riktig kommentar eller spam. Svarar på den alldeles oavsett. 😊

    Nu är ju inte mina chefserfarenheter särskilt omfattande ännu men däremot har jag varit projektledare i hundra år. Jag skulle säga att nummer ett är att alltid göra det som man säger att man ska göra. Lova inte något som inte kommer att hända. Involvera dina anställda, våga delegera och ge förtroende. En närvarande chef är en bra chef. Lär dig om dina underställda vill testa sig fram själva eller om de vill få tydliga direktiv och agera därefter.

    Jag har alltid tänk att det finns en tydlig skillnad mellan en bra och en dålig chef, nämligen orsaken till att man har valt att vara chef. Om man är chef för att man helt enkelt vill vara en chef så blir det sällan bra, men om man är chef för att man står för det som företaget gör, för att leda människor och för att man tror på det som man gör, då blir man en bra chef. Så kanske är det steg 1 förresten, att fundera på varför man är chef. Svaret på den frågan bör nog forma vad som är steg två.

    SvaraRadera
  3. Det var en riktig kommentar, från en som ärligt undrade. Tack att du tog dig tid att svara!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, vad bra. Lycka till med ditt nya jobb - det kommer gå toppen! Bara att du ställde frågan visar att du vill göra rätt och bra och har man den viljan kommer man se till att det går finfint.

      Radera