januari 21, 2021

Pulled beef och marklyft.

Barnet har distansstudier ett gäng av dagarna i veckan, en coronaåtgärd för att skolan inte ska vara fullproppad med glada barn i högar. Torsdagen är en sådan dag. Det är även dagen då det är barnets tur att laga mat. 

Ska jag lära dig hur man gör pulled beef? frågar min man. Visst, säger barnet. På onsdagskvällen lägger de en rostbiff i marinad. På torsdagsmorgonen snurrar de köttbiten i stekpannan och skjutsar in den i ugnen. Mellan varje lektion rusar barnet ut i köket, öppnar ugnsluckan och tar fram grytan. Häller på mer öl ibland, mer vatten andra gånger, någon slags sås emellanåt. 

Om någon timme ska köttet ha fallit isär och hamnat i en hamburgare, gift sig med coleslaw och pressgurka och ha några klyftor ugnsstekt sötpotatis på sidan. Tänk om man hade fått ett glas rödpang till det där också, men nehej för här ska det marklyftas. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar