januari 01, 2021

Nyårsafton/Nyårsdagen.

Nyårsafton. Den blir perfekt. Det är bara vi tre. Vi har hemmaspa, stryker våra kläder redan vid femton, jag lägger nästan en timme på att duka bordet. Barnet och jag lagar mat tillsammans. Kanske är det de allra bästa timmarna. 

Äter länge, promenerar medan min man röker sin nyårscigarr. Hämtar en Pol Roger och en Nosecco från kylskåpsdörren, greppar tre champagneglas med andra handen och går till Vasaparken. Står under en himmel som exploderar i färger och glitter. Kramar min son när klockan slår midnatt, kysser min man, ropar gott nytt år!

Nyårsdagen. Vaknar och tittar på klockan. Kvart över tio. För första gången på evigheter känner jag mig utvilad. Rostar surdegsbröd som blev kvar från vår förrätt, smältande smör, ost och marmelad ovanpå. Hinner ut på årets första promenad medan himlen ännu är blå.

Vid matbordet sitter barnet och en vän och ritar manga. Jag sitter under filten, varvar att läsa med att skriva och att scrolla instagram. Längtar efter den obligatoriska nyårsdagspizzan. Drömmer om en med räkor och det sista glaset ur champagneflaskan kvar från igår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar