juli 15, 2024

Första dagen

Tidigt imorse klev vi på båten till Finland. Gick direkt till restaurangen, den med havsutsikt och inga barn, och slog oss ner för champagnefrukost. Jag mutade min man med bubbel till frukosten, för han kan verkligen inte förstå varför vi väljer att åka båt i tio timmar istället för att flyga i en timme.

Det här är en resa som han har gjort två gånger om året under hela sin barndom. Han ser inte de här timmarna som en del av semestern, för honom är det bara en transportsträcka, att ta sig från punkt a till punkt b.

För mig däremot, för mig är det en hel dag av att äta gott, att sitta på soldäck och titta på fantastiska villor längs skärgårdarna, oceaner av tid att läsa. Det är semesterns första dag och jag är hundra procent på väg ner i varv.

3 kommentarer:

  1. Låter som en perfekt sätt att starta semestern, och att resa! Varför åka flyg om man kan åka båt (eller tåg)? 🫶🙏

    Lohe

    SvaraRadera
  2. Låter underbart, som Karin Boye skrev nog finns det mål och mening i vår färd men det är vägen som är mödan värd. Tåg och båt, härligt och bättre för miljön. Resan en del av resan. Trevlig semester!

    SvaraRadera
  3. Helt rätt att ni tar båten över och hinner komma ner i varv, sparar på miljön och får möjlighet att äta gott och se havet! /Tove

    SvaraRadera