maj 03, 2019

Trevlig helg osv.

Jag vaknar till en fredag. Är så trött och ryggen gör ont. Jag säger att jag måste börja träna, han säger att vi kanske borde köpa en ny säng och det låter så mycket skönare än att träna. Går till Mellqvist och äter frukost med min projektgrupp. Jag dricker fyra koppar kaffe under två timmar och är alldeles fladdrig när jag kommer hem.

Det är meningen att jag ska ägna de närmsta timmarna till att skriva klart en hemtenta, men det spritter för mycket i kroppen och jag måste göra av med koffeinet på att nypa av vissna blommor i balkonglådorna, tömma och fylla diskmaskinen och gå ett varv med dammsugaren och torka av badrummen.

Koffeinchocken har klingat av och jag sitter skräddare i soffan. Har datorn på en kudde i knät. Det är alldeles tyst här hemma, det enda som hörs är mina fingrar mot tangenterna. Det är ett behagligt läte, låter som regn. Jag ska öppna det där dokumentet nu och slå upp skolböckerna. När det är klart väntar dagens arbetsskörd.

Det kommer att bli en lång fredag, men det gör inte så mycket. Om några timmar är det helg och om ingenting dumt händer så behöver jag inte jobba alls i helgen. Jag håller minutiöst fast vid min tidsplan och ta i trä, men den ser tusan ut att hålla. Ursäkt franskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar