januari 11, 2019

Förlåt, mer gnäll.

Fredag, äntligen fredag. På något sätt har veckan lyckats te sig evighetslång samtidigt som den har dundrat förbi så fort. Motsägelsefullt, men sant. Men nu är det iallafall fredag och barnet har just åkt till sin far och vi, vi ska väl åka och köpa mer spackel och färg till vår nya bokhylla. Jag är så less på lägenhetsfix, så less på att bygga saker.

Jag vill bara ha det rent och städat och fint. Jag vill ha tid för att äta brunch och gå på konstutställningar och dricka rödvin och dry martini och gå på bio och läsa böcker och bara drälla rakt ner i soffan och stanna där efter att jobb och mat och disk är klart om dagarna.

Jag är så less på att snickra och spackla och måla och på damm som sprider sig genom hela lägenheten och är omöjligt att få bort. Fast det värsta är att snickarprojekt orsakar dålig stämning. Det placerar stress och press på redan hektiska liv och skapar irritation mellan oss. Jag förstår inte varför vi ska göra det själva när två arbetsveckor för oss motsvarar två dagar för en hantverkare. Jag tycker att vi är lite korkade, faktiskt.

Nåväl, den blir fin iallafall, den jädra bokhyllan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar