april 18, 2017

Om en påsk.

Så fint med fyra dagars ledigt. Och samtidigt lite konstigt att vi har ledigt så mycket varje år på grund av kristna högtider? Det känns på något vis inte helt rätt. Jag tror inte på gud, men det känns ändå som att vi snuvar honom på något. Just tron, kanske. Samtidigt som vi norpar åt oss ledigheten. Nåväl. Jag tänker inte bråka om det.

För det har varit fint med de extra dagarna. Det har varit en långfredagsmiddag runt vårt köksbord och en påsklunch hemma hos mina föräldrar, äggjakt och alldeles för mycket godis. Tre omgångar alfapet och två utlästa böcker. Rosa vin, rött vin och bubbelvin. Dessutom hade vi planerat att jobba ikapp några timmar igår, men jag bestämde mig för att skita högaktningsfullt i det.

Istället lämnade vi Kim ensam med sin dator och gjorde Södermalm, jag och Adrian. Strosade i solen och fikade chokladbollar och åkte buss. Jag kan inte säga exakt varför, men jag tycker väldigt mycket om att åka buss. Bara sitta där och skumpa fram och titta på staden. Det är en väldigt enkel form av njutning. Och nu är det tisdag och snart bara tre ynka arbetsdagar kvar till helg. Jag tror att jag kan stå ut med det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar