april 27, 2017

Men även logiskt tänkande gör ont.

Vi har det inte så bra just nu. Livet handlar så mycket om Kims jobb. Om jag säger att jag har haft en körig dag svarar han alltid så att man förstår att hans har varit värre. Om jag säger att jag är trött är han alltid tröttare. Och han handlar ingen mat och han är bara i köket för att äta det jag har tillagat och han tvättar ingen tvätt och han förhör inga läxor och han städar inga ytor alls. Han bara jobbar. Jobbar och klagar och suckar.

Och jag känner hur det nästan kan bubbla i mig av glädje ibland. När jag står i en kö och ska beställa lunch och mina kollegor skämtar eller när min son med rösten full av iver berättar om något som hänt under dagen. Men inte när jag är i samma rum som min man. Inte just nu. Istället känner jag hur irritationen fyller mig när han är där. Känner hur jag biter ihop om hur missnöjd jag är. Det händer att jag tänker att han inte tillför något till mitt liv.

Samtidigt vet jag ju att det inte är så här jag känner. Inte egentligen. För jag älskar ju honom, har gjort det i så många år. Men de senaste veckorna har han varit en människa som är svårare att tycka om. Så fokuserad på sig själv, så blind för alla andra. Och jag försöker förlika mig med att det är så här i förhållanden. Att det går upp och ner, att det inte bara kan vara rosa sockervadd i bröstkorgen utan att det ibland också måste vara sextio timmars arbetsveckor och trötthet och instängd irritation.

Och att vi kan komma ut på andra sidan och fortfarande vara intakta.

4 kommentarer:

 1. är det (utslaget) mer bra än det är dåligt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är mer bra än dåligt. Och vi har pratat idag och han inser situationens allvar och att jobbet äter upp honom. Så vi har spenderat kvällen med att leta spännande jobb och fräscha upp hans CV. Ett jobb lät så bra att han redan har sökt det och ny sitter han och surfar på företag han tycker om. Så det känns hoppfullt.

   Radera
 2. jag tänker också att om det är mer bra än dåligt, och om man kan prata om det, då är det värt det. kram.

  SvaraRadera