juli 05, 2024

Torsdag, fredag

Fredag. Jag är klädd i linne från topp till tå: svarta linnebyxor och svart linneskjorta. Håret i en låg knut i nacken. Dagens enda två möten är precis avslutade, lunchen är runt hörnet. Jag ska äta två rostade mackor och sedan gå ner till gymmet.

Igår hade jag AW på teams med en chefskollega i Malmö. Vi har två stående möten i veckan men gårdagens skulle bli hennes sista innan semestern. Vi flyttade det till klockan sjutton och drack varsin GT och pratade lika delar arbete som privatliv.

Min man skulle springa till affären efter middagen igår. Köp lakrits, ropade jag efter honom. En kvart senare var han hemma igen, med lakrits i påsen. Drack rödvin, åt lakrits och låg i soffan med fötterna i hans knä.

juli 04, 2024

Morgonbestyren

En av de sakerna som jag skrev om igår som gör mig långsam beror på att barnet bor hos sin pappa den här sommaren. Han har nämligen haft som stående uppgift under alla år att tömma diskmaskinen varje morgon. 

Nu när han inte är hemma så har uppgiften trillat över på mig och det i sig är ju inte tidskrävande, men problemet är att jag kommer in i ett hushållsfixande när jag istället borde vara på väg till kontoret.

Jag tömmer diskmaskinen, fyller på med de glas som hamnat i diskhon under kvällen, torkar av köksbänken, torkar av matbordet och soffbordet när jag ändå har disktrasan i handen, plockar undan någonting som hamnat bortom sin plats, kan lika gärna städa badrummen när jag ändå är i farten och plötsligt har det gått fyrtiofem minuter.

Jag har varit sen till jobbet varje dag sedan barnet flyttade hemifrån. Hundra procent hans fel.

juli 03, 2024

Tre dagar in i juli

Onsdag. När jag vaknar vet jag inte om det är tisdag, onsdag eller torsdag. Veckorna går både långsamt och fort. Arbetstempot har saktat ner och det har gjort mig långsam men ändå försvinner dagarna en efter en. Jag försöker tänka att det är okej, för min kalender är fullbokad augusti, september och oktober.

Jag var på middag med två vänner igår. Det var det perfekta umgänget: bubbel på en uteservering, fördrink medan vi väntade på maten och så middag och rödpang och sedan ännu en drink på kvällens sista uteservering. En filt över benen när solen sjunkit bortom hustaken, ett aldrig sinande prat.

Idag regnar det ute, men det är inte kallt. Det är ett väder som jag kan tycka om emellanåt, för luften mjukas upp, blir lätt att andas. Samt att man får ha kläder på sig, för dagen svarta linnebyxor och en svart tajt långärmad topp, en scrunchie i rosa siden runt handleden och håret över axlarna.

juli 02, 2024

Stresskäkarna

Så jag var på ett akutbesök hos min tandläkare idag. Det kom en bra och en dålig sak från det. Positivt: Det var inget fel på tanden som jag sökte för. Negativt: Problemet ligger i att jag inte lyckas sluta pressa tänder.

Jag hade stresskäkar redan i april förra året. Jag pressar så hårt att det skapas blåmärken under mina tänder. Redan då berättade hon att jag behöver en bettskena när jag sover, för även om jag kan tänka på att inte pressa ihop tänderna när jag är vaken så kan jag inte styra över det när jag sover. Jag sa att jag skulle avvakta, för bettskena är inte sexigt.

Nu tryckte hon på musklerna längs med min hals, de som min massör varje månad arbetar med att mjuka upp, och tittade menande på mig när musklerna var orubbliga under hennes fingrar. När hon frågade om jag ofta har huvudvärk var det formulerat som ett konstaterande och inte en fråga.

Så nu är en bettskena beställd. Den kostade mig femtusen kronor så jag hoppas att den löser alla mina problem oavsett koppling till stresskäkar eller ej.

juli 01, 2024

Det sista av juni

En lördag och en söndag blir de två sista dagarna i juni. Veckans värmebölja har värmt upp lägenheten och trots att svalare luft drar in står våra balkongdörrar på vid gavel hela helgen. Ett fönster på glänt i köket och ett i sovrummet.

Vi grillar kyckling och äter tillsammans med tian och fetaoströra. Duschar efteråt, låter håret självtorka, klär mig i hans stora t-shirt och ett par trosor, sjunker ner i soffan och tittar på film till sent. När vi vaknar på söndagen är himlen mörk av ett regn som ännu inte börjat falla.

Vi säger att vi inte ska lämna hemmet alls. Kylen är fylld, lägenheten är varm, vi är mjuka. Tights, en stor skjorta och tunna sockor. Knäcke med prästost, tomat och svartpeppar. Citronyoghurt och jordgubbar. En kanna pimm's när klockan slagit eftermiddag.

Köksfönstret helt öppet medan regnet strilar ner. Sover på soffan en stund, äter middag, stökar i hemmet, allting till doften av varm och fuktig sommar, till ljudet av regnet mellan löven, ett ihärdig droppande mot marken.