april 22, 2024

Alla behov uppfyllda

Fredag. Står i en stökig bar, en öl i handen, min mans kompisar på scenen. Pratar nästan hela kvällen med en av fruarna. Vi har träffats några gånger tidigare, men nu klickar vi. Står i par och lyssnar på bandet som spelar efteråt, kommer hem någon gång efter två.

Lördag. Min bror och hans fru plingar på vår dörr vid sexton. Vi har lagat en fisksoppa, bakat bröd och panikstädat lägenheten. Vi dricker champagne och äter en tidig middag, sedan beger vi oss ut på gatorna. Det är kulturnatt och vi är överallt: tittar på båtar, dricker bubbel på Dramaten, lyssnar på klassisk musik på Konserthuset, går på jazzklubb. Avslutar med kebab och cola zero vid midnatt.

Söndag. Min man tittar på mig när vi vaknar, frågar om vi verkligen har sovit till elva. Det har vi, som om vi vore döda. Skrotar långsamt runt, vattnar blommor, tvättar tomt i tvättkorgen, går och handlar till veckans alla middagar. Gör hårinpackning och ansiktsmask. Duschar länge. Dricker rödvin till middagen och whisky efteråt. Börjar titta på en serie, men har sex istället. Vi kommer, vilar och börjar om. Somnar långt efter midnatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar