januari 19, 2024

Trevlig helg

Så blir det fredag. Jag sitter i möten hela dagen, tränar på lunchen och äter framför datorn under dagens enda mötesfria halvtimme. Kvart i fyra glider jag in i mötesrummet där min chef sitter. Vi briefar varandra om saker som dykt upp. 

En halvtimme senare säger vi hej då och jag hänger jackan över armen och går de sju trapporna ner till puben i huset. Två kollegor väntar på mig. Vi dricker ett glas bubbel och konstaterar att det är vår tredje AW den här veckan. Så går det när man arbetar inom ett bolag på en tillväxtresa, samtalsämnena och behovet av vin sinar aldrig.

Min man vill träna efter jobbet och jag säger att jag kan börja med middagen. När jag kommer hem har han skrivit instruktioner, steg för steg till en färdig ryggbiff med pommes, tomatsallad och bea. En flaska rödpang står ovanpå pappret.

Jag startar middagen, gör en kaffe och öppnar datorn i den första matlagningspausen. Utför veckans sista arbetsuppgift, den allra roligaste: ringer och erbjuder min toppkandidat ett jobb. Han tackar ja direkt i telefonen. Vi lägger på och jag skriver det här, men jag tror att jag ska öppna den där vinflaskan istället. Nu är det faktiskt fredagskväll.

1 kommentar:

  1. Det låter som en riktigt bra fredag. Och så härligt att kunna erbjuda en person nytt jobb. Grymt kul ju.

    http://hannaskrypin.se

    SvaraRadera