juli 03, 2020

Hundra procent redo.

Barnet möter mig i hallen när jag kommer hem. Har du jobbat klart, kan vi gå till bokhandeln nu? frågar han. Igår bestämde vi att när min semester börjar ska vi gå till Akademibokhandeln och bygga varsin trave med pocketböcker.

Ja vi drar, säger jag och ställer ifrån mig min handväska med datorn i, hänger en mindre över axeln istället. Allt som jag behövde göra idag har jag gjort. När klockan slog sexton skrev jag ett autosvar på mailen. Jag har semester och är åter den tolfte augusti.

Vi spenderar nästan en timme bland böckerna, läser på bokryggar och väljer omsorgsfullt ut vilka som ställs tillbaka i hyllan och vilka som får ligga kvar i famnen. Vi fortsätter till Ica, fyller en korg med grönsaker att grilla och grönsaker att göra en sallad på, halloumi till mig och salsiccia till de andra.

Stannar till på blomsterhandeln och köper en extra stor bukett med rosa pioner. Kommer hem och poppar den rosa champagnen och lägger jordgubbar i en skål, bläddrar bland de nya böckerna. Jag tänker att det kan få vara fem veckor av det här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar