augusti 26, 2018

Mest bara om mat.

Fredag. Han hämtar mig när eftermiddagen fortfarande pågår. I baksätet ligger byxor, en mjuk skjorta och gummistövlar. Jag byter om i skogskanten. Tre timmar mellan tallar och granar, en påse kantareller som dinglar från mina fingrar när vi går tillbaka till bilen. Äter middag på en vägkrog medan regnet öser ner utanför. Och så sista biten hem, strör ut kantarellerna på en diskhanduk på köksbordet, duschar bort en mindre skog ur mitt hår.

Lördag. Havregrynsgröt med kardemumma, jordnötssmör och päron. Hittar ut på trottoarerna, kaffe i handen och ett långt finger åt nazisterna. Jag rensar kantarellerna, han skapar perfekta små mackor av dem. Häller upp ett litet glas rödvin till. Och så skavfötters i soffan, läser högt från internet för varandra, sover en timme. Kliver i en klänning och vandrar över bron till Kungsholmen. Pappardelle med tryffel och smör. En tiramisu och två skedar.

Söndag. Vaknar av en man som trycker sig nära och säger att det nog serveras brunch igen. Promenerar längs vattnet till Pampas marina, slår oss ner vid ett bord och lämnar det inte förrän tre timmar senare. Fyller på skafferiet på vägen hem, hämtar ut ett paket med höstkläder till barnet, städar lägenheten ren. Och nu sitter jag i soffan, väntar på barnet som snart är hemma från sin pappahelg, lyssnar på regnet som smattrar mot fönstret och skriver det här. Det var en bra helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar