juni 30, 2023

Sista fredagen i juni.

Jag startar min dag på andra sidan stan. Väljer ut fyrtiofyra skrivbordsstolar som ska skickas till kontoret på måndag. Tittar på kaffekoppar, tallrikar och vattenglas. Skriver en inköpslista i huvudet men måste stanna till i ett hörn och skriva ner den i min anteckningsapp.

Promenerar till kontoret. Träffar de som ska montera mötesrumstekniken. Får en nyckel till det mekaniska låset i handen när vår cylinder äntligen kommer på plats. Går och köper saker som jag kommer behöva nästa vecka när (nästan) hela kontorets möbler kommer, som diskmedel och trasor och en hink.

Textar med barnet när han kliver på tåget hem. Går från kontoret till Hemköp. Handlar allt som han tycker om. Slår upp köksfönstret när jag kommer hem. Lyssnar på regnet som strilar ner genom trädens löv, hör det blandas med mjuka franska jazztoner. Ett glas rosévin intill och så hacka, skära, röra.

Om en halvtimme är han hemma, barnet. För en helg bara visserligen, men det ska jag inte tänka på. Nu ska jag bara tänka på att han är hemma, snart är han hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar