juni 27, 2023

Rapport från igår, del 2.

Barnet ringde mig i söndags. Jag har inte rakat mig på en vecka, sa han. Han var ivrig över det, ville visa mig sitt skägg. Det var det första jag såg när vi möttes på Uppsalas torg igår. Det röda skägget som försiktigt bredde ut sig över hakan och kinderna. Du ser så vuxen ut, sa jag och kramade honom hårt.

Barnet var sugen på pizza och glass och vem var jag att neka honom det. Hittade en mysig uteservering och beställde varsin drink medan vi skummade menyn. Vad tänker du dig? frågade jag och han svarade med namnet på samma pizza som jag hade ögonen på.

Senare visade det sig att vi åt samma sak till lunch, femton mil isär. Vi pratar bort nästan tre timmar över maten. Promenerar långsamt ner till ån som rinner genom Uppsala. Sätter oss med fötterna dinglandes från en brygga och med varsin glass i näven. Pratar bort ännu en timme. Jag tror inte att jag riktigt har tänkt på hur mycket jag saknat honom. Känner det så starkt när vi sitter där bredvid varandra.

Vi går tillbaka till tågstationen. Han ska till Furuvik och jag till Stockholm. På fredag jobbar han bara ett kort pass och sedan väntar hans första lediga helg på flera veckor. Vi ses på fredag, säger han och kramar mig hårt innan vi kliver på varsitt tåg.

3 kommentarer:

  1. Fy fan vad fint, blir rörd

    SvaraRadera
  2. Man blir helt varm av att läsa detta och jag hoppas hoppas så att jag kommer ha en sådan slags relation till mina barn när de är vuxna.

    Just nu är det en tonårshormoner och gnälligt hemma hos oss. Omställningen att vara hemma tre tonåringar själva och ha lediga dagar låter ju härligt - men också inte helt friktionsfritt. Häromdagen hade vi en lång och skavig diskussion med våra (snart) tonårstjejer som spenderar på tok för mkt tid med sin mobil. Trots att vi har skärmtid och tidslås på appar. Tonårssonen sov hos kompis och hade dygnat och lade sig tydligen när vi gick upp imorse...så ja, han blir rolig de närmsta dagarna 😓

    Troligtvis är inte jag heller världens roligaste mamma som bara längtar efter semester och att få må gott. Men efter att ha tjötat bort några timmar på en uteservering med goa vänner igår ikväll kändes det bättre. och jag kom hem till ett hus fullt av glada ungdomar med kompisar och en härlig sommarlovsdag bakom sig. Hade så fina samtal om vänskap med tonåringarna om vad man egentligen pratar om med sina vänner i flera timmar på en uteservering 😍

    SvaraRadera