november 25, 2021

Ouch.

Jag ansluter till ett teamsmöte. Det är bara en person som hunnit ansluta före mig. Hen kommer från ett bolag som vi har förvärvat och det är första gången som vi har ett möte tillsammans. Jag presenterar mig och säger att jag har hört hens namn i olika sammanhang.

Jag kan inte påstå detsamma om dig, säger hen och jag skrattar till, säger att det inte gör något för vi är ju så många nu, men inuti tänker jag att det var ett jävligt effektivt sätt att berätta för någon att man inte är någonting alls.

8 kommentarer:

 1. Känns med en gång som om denne person tycker hen är lite bättre än alla andra.
  Hen kunde väl svarat "men vad trevligt". Hoppas du inte behöver samarbeta mycket med hen i framtiden och om du behöver göra det så hoppas jag verkligen att personen bättrar sig!
  //Therese

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har grubblat lite över hens svar och tänker att hen nog är en sån som säger exakt det som dyker upp i huvudet. Och det var exakt det, mitt namn hade hen inte hört. Väljer att se det så iallafall. 😅

   Radera
 2. Eller ett effektivt sätt att berätta att man själv är en idiot som säger så till någon tänker jag...

  SvaraRadera
 3. Alltså, det där hade kunnat vara jag, som sen hade legat vaken i vargtimmen och ba "fanfanfan" pga ibland hinner hjärnan inte ikapp munnen och saker kommer INTE ut som munnen (inte) hade tänkt. Häromdagen hade min sambo en kompis plus hens barn över och i ett samtal där nån hade sagt "du är ju så söt, mycket sötare än *förälder*" till hen så svarar jag "Ja men det får man väl ändå hoppas". Ridå. Alltså det jag menade var ju att det är klart man hoppas ens ungar ska vara sötare än en själv, det är ju självklart liksom? Det jag absolut inte menade var att hen skulle vara ful, men så lät det ju. Jag vet ju inte vad den som sa så till dig hade för agenda men ja, det kan vara en sån som jag - en i grunden snäll men ibland sällsynt klumpig en..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha. Förlåt men lite roligt ändå. Jag väljer att tänka att det var så, att munnen hann före hjärnan. 😅

   Radera
  2. Gör det! Hur det än är så vinner du ju. Antingen så är det en klumpeduns och då är det så eller så var personen medvetet dryg men då vann du sannerligen på att vara trevlig! Som en som ibland är klumpedunsen så hoppas jag oftast på en naturlig chans att reparera skadan, dvs vara noga med att hålla koll på munnen nästa gång. Det är ju sånt som är svårt att ta upp och be om ursäkt för om man inte hörs/ses ofta. ”Du minns du den där gången för ett halvår sen när jag råkade säga att du är ful?”. Gud, får skamskölj bara jag tänker på det 😅

   Radera