november 22, 2023

Medan världen brinner.

Jag har ofta dåligt samvete för att jag inte skriver om de viktiga sakerna som pågår i världen, att jag låter den brinna upp i miljöförstöring och krig, utan att nämna ett ord om det. Men jag vet inte vad jag ska skriva, har aldrig kunna uttrycka mig bra om det som är viktigt på riktigt. Det finns så många andra som gör det bättre, men det betyder inte att jag inte bryr mig. 

Jag hoppas att ni vet det.

1 kommentar:

  1. Nu skriver du lite om det. Känns fint. Någonstans kan man börja,om man vill. Men! Alla skriver inte om allt. Du skriver om mycket som jag inte skriver om, t ex. Bloggen måste vara fri, tänker jag. Fri att bli och vara det skribenten vill. Fri att uppdateras ofta eller sällan. Kravlös på något sätt.

    Samtidigt kan man känna ett behov av att skriva om sådant som berör en som kanske handlar om världen och samhället i stort också, samtidigt som det påverkar en själv som individ. Jag kan känna behov av att uttrycka mig kring miljön, klimatförändringar och visa andra sätt att göra saker på för att eventuellt inspirera andra. Därför skriver jag om mina tågresor till exempel, eller mina tankar efter en klimatrapport.

    Jag blev så glad när du shoppat kuddfodral i gömmorna hemma. Jag blir glad när LoHe hittar fancy klänning begagnat. Jag blir glad när NuDå reflekterar över sin flygresa till Ungern. Extra glad blir jag över dessa tre exempel eftersom ingen av dessa bloggar är någon utpräglad "hållbarhetsblogg" utan istället vardagsbloggar, eller vad man ska kalla dem. Det känns bra när folk runtomkring skriver om sådant de gör eller tänker som tyder på medvetenhet och vilja till ett mer hållbart levnadssätt.

    Och nu när jag ändå skriver vill jag tipsa både dig, Christel, och er andra som läser kommentaren att göra en klimatkalkylator samt gärna att lyssna på Maria Wolrath Söderbergs sommarprat från i somras. https://www.klimatkontot.se/ Jag vill också tipsa om Maria Soxbos blogg: https://www.mariasoxbo.se/ Hoppas ni alla har en fin dag! Tack för ordet. :)

    SvaraRadera