februari 27, 2023

Om att lyssna inåt.

Jag skrev igår att det var en helg av återhämtning. Det var det verkligen och det känns idag. När veckorna av alldeles för mycket jobb drog igång bestämde jag att det var okej att fritiden försvann men att träning och sömn inte fick ruckas på.

Jag kommer behöva orka hålla det här tempot juni ut och då kommer det krävas regelbunden motion, en bra kost och ostörd sömn. Men så kom torsdagen förra veckan och jag fick avbryta träningspasset halvvägs in, för jag hade det inte i mig. Bestämde där och då att helgen skulle vara helt utan fysisk ansträngning. 

Och så blev det. Jag har sovit länge på morgnarna, blundat i soffan en stund på dagarna, promenerat i solskenet. Jag har ätit god mat, någonting sött fredag, lördag och söndag, druckit goda viner men bara något glas för att inte störa kroppen.

Idag startade vecka nio och jag har orken i mig igen. Jag är tillbaka.

2 kommentarer:

  1. När man känner efter och justerar efter sin form och inspiration låter bara klokt. Det är inte som lathet/lättja. Bättre att planera om, så behåller man förhoppningsvis även träningsglädjen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tränar i snitt fem dagar i veckan och då tror jag att det är superviktigt att lyssna på kroppen när den behöver vila. Återhämtning är massor!

      Radera