februari 06, 2023

Kunde visst bli ännu bättre.

Ännu ett apropå om helgluncherna och min mans matlagning: Det är nästan alltid han som lagar maten. Ibland lagar vi tillsammans, men oftast placerar han mig i närheten med ett glas vin i handen.

Men inte längre, för jag har kommit på att jag ska bli en efterrättsmänniska. Eller ja, det är jag väl redan eftersom jag älskar efterrätter, men det är sällan vi äter det eftersom min man inte tycker om sötsaker. I helgen var min efterrätt till exempel pistageglass och hans var en charkbricka. 

Hursomhelst. Medan han lagar middag till oss ska jag göra efterrätt. Från och med nu ska lördagarna bestå av något sött efter maten. Känner starkt att jag behöver dessertskålar i metall, ni vet såna höga på fot, och en gasbrännare så att jag kan bränna maräng över diverse goda saker man kan äta.

4 kommentarer:

 1. Syrran och jag gjorde en himla god efterrätt: sockerlag med kanelatång och kardemummakärnor i, sedan när den svalnat i med apelsinskivor (utan skal såklart) sen fick det dra ett tag. Strax innan servering vispade vi grädde och la glass i skålar. Mumsi! /Tove

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lite svårt för att blanda grädde och glass, men jag får göra en variant. :)

   Radera
 2. Gasbrännare är ett måste! Kostar inte mycket och tar ingen plats. Créme brûlée gillt han väl ändå, mannen din? 😁

  // Lohe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gasbrännare är inköpt!

   Nä, han tycker inte om när det är sött. Dock perfekt när vi delar - vilket vi typ alltid gör när det bara är vi som äter ute - för då vill inte jag beställa efterrätt om det bara är jag som vill ha så då säger han att vi kan dela på en och så äter han max två skedar och jag får resten. 😅

   Radera