februari 26, 2023

En helg som går.

Ännu en helg passerar och även om den är fylld med måsten är den också långsam. Det finns tid för både arbete och återhämtning. Barnet och jag spenderar lördagseftermiddagen i soffan med varsin dator i knät. 

Han skriver ansökningar till sommarjobb och jag gör arbetsuppgifter som blivit kvar från veckan. Min man lagar mat till oss under tiden, rör sig makligt i köket. Vi pratar om allt mellan himmel och jord, lyssnar när barnet läser högt från sina ansökningar, sitter på rad bredvid varann när han gör något arbetstest.

Så kommer söndagen och min mans syster kommer över. Hon läser upp sina betyg och tar samma mattekurs som barnet. De sitter mittemot varandra vid matbordet och räknar tillsammans. Min man lagar veckans mat och jag sitter i soffan bakom dem med datorn i knät och arbetar färdigt veckan.

Och alltid finns det en varm kanna kaffe, något gott att äta i närheten, mjuk musik i bakgrunden. Solen som trillar in på trägolvet, tända ljus när solen försvunnit bortom hustaken. Kaffe som blir vin, långa pauser när vi fastnar i något att prata om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar