juni 10, 2022

Saker att äta och dricka.

Den här veckan har jag bara förtärat sånt som jag vill äta och dricka resten av sommaren. Grillade sparris, majskolvar, tomater och halloumi häromdagen. Drack en GT under tiden som jag snurrade grönsakerna och sedan bubbelvatten med en limeskiva och en miljard isbitar till maten. Det var ganska perfekt.

Svängde någon dag senare ihop en fransk potatissallad och serverade med en grönsallad och rökt lax första dagen och dagen efter med tunt skivad rostbiff. Drack ännu mer isvatten till, men tänker ett glas rosé till köttet och ett immigt glas chablis till fisken.

Frukostarna har inte heller varit dumma. Har varvat krämig vaniljkvarg och jordgubbar med grekisk citronyoghurt och blåbär. Nektariner, persikor och bigarråer hela dagarna. Massa bubbelvatten, ännu mer is. Mynta, lime och jordgubbar i vattenglasen.

Det enda som har saknats är glass. Jag tänker att glass ska få vara sommarens dessert. En långsam kvällspromenad med en bägare i handen, två perfekta smaker i kombination. Citron och lakrits, hasselnöt och mocca, saltkaramell och kokos, två kulor mintchoklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar