juni 17, 2022

Nästa: Sommarfest.

Regnet kom precis efter att jag tryckt på publicera igår. Tunga droppar som på en given signal. Jag tog mitt paraply och gick till gymmet. När jag kom ut en knapp timme senare smattrade regnet mot taken, forsade nerför stuprännorna och tvingade mig att hoppa mellan floderna som rann längs med trottoarerna.

Hittade ett drinkrecept som jag var tvungen att prova även fast det var torsdag och jag inte hade ätit middag ännu: Cilantro sour. Två centiliter vardera av citronjuice, limejuice och sockerlag, en sexa gin och så några kvistar koriander, alltsammans rörs långsamt med is. Hälften av alla människor på instagram förfasades över koriandern, men till er som inte förstår att koriander är livets krydda kan jag säga att mynta nog fungerar lika fint.

Hursomhelst. Nu är det fredag och jag sitter på tunnelbanan på väg mot sommarfest på kontoret. Jag har sprungit min morgonrunda innan frukosten - fyra kilometer, sedan dör jag av hunger - haft mina möten, duschat, klivit i min klänning och lagt en aning noggrannare makeup än vanligt. 

Det är tema blommor på sommarfesten, men det närmsta jag hittade i garderoben var en svart klänning med någon slags vit blomma, som nog egentligen mest ser ut som högt gräs. En viktig komponent i det svenska sommarlandskapet.

Nej, nästa station är min. Nu ska jag göra mig en sommarfest, hej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar