januari 03, 2022

Måndag, vecka 1.

Så blir det årets första arbetsdag. Vaknar klockan sju, läser nyheter, dricker kaffe. Croppade jeans, en luftig blus, stickad tröja och fårskinnstofflor. Jobbar framför sovrumsfönstret. Barnet är hemma igen, hostig och förkyld men med ett negativt covidtest. 

Han ligger mest i sin säng, varvar Netflix med böcker. Jag varvar arbete med att servera te och hostmedicin. Svarar på alla mail som kommit under de lediga dagarna. Är klar vid sexton, stänger ner datorn och går till gymmet, men det blir inget bra pass. 

Det känns plötsligt väldigt mycket som januari. Duschar och byter till pyjamas redan vid arton. Sitter skräddare i sängen med ryggen mot sänggaveln och skriver det här, men nu är det dags att sätta punkt och börja med middagen istället. 

2 kommentarer:

  1. Segt med förkylning, men tur att det inte är/verkar vara covid. Tipsa honom om att lyssna på P3serie t ex Sviten eller Fallet Alma Diaz. Då kan han blunda samtidigt. :)

    Vi har varit på utflykt idag och det regnade påvägen dit och hem (vi åkte bil) men inte när vi var där! Vi besökte ett forntida gravfält med skulpturer på (en vinterstängd skulpturpark). :)

    SvaraRadera