oktober 05, 2020

Innan november kommer.

Jag är svag för hösten som den är nu. September med sin krispiga luft, det höga ljuset, båtarna som fortfarande glider fram i kanalerna, bara en tjocktröja, allt det gröna som börjar bli rött och gult och orange. 

Och sen oktober med sina fortfarande varma dagar, en kaffe på en uteservering sittandes mot en husvägg, det kyliga solskenet mot ansiktet, löven som fladdrar ner och förbi. Mörkret som kommer vid sjutiden, fladdrande ljus i ljusstakar på kvällarna. 

Rödvin och timmar med långsam matlagning. Te och böcker i soffan. Eller netflix, eller bara vara. Att det plötsligt är okej att bara vara, att stanna inne och göra ingenting.

2 kommentarer:

  1. jag håller med, jag gillar också hösten som den är nu. fram tills det blir vintertid då jag tycker att det blir alldeles för mörkt...

    SvaraRadera
  2. Älskar också september och oktober som de har varit senaste veckorna. Första två veckorna av september regnade det så mycket och aggressivt här att det kändes som att det skulle regna hål i en när man var ute (som man måste vara ändå när man har hund:)). Nu är det däremot helt magiskt fint. Ljuset när solen håller på att gå ner över höstfärgade träd och en klarblå himmel.<3

    SvaraRadera