oktober 30, 2017

Om monster och pumpor och spetsade drycker.

En helg i oktober har precis passerat. När helgen kommer hämtar vi sushi och dukar upp i köket. Tre personer som knappt bara hunnit se varandra i veckan pratar ikapp runt köksbordet. Den minsta vid bordet går på höstlov och vi inleder det på ett kvällsöppet Naturhistoriska med en ficklampa i mörker genom djurens utställning.

Och så en lördag med kyligt solsken i den lilla staden, nybakat bröd och fortfarande ljumma hallongrottor hos svärmor. Glögg spetsad med rödvin och fötterna i knät på min man när vi sent på kvällen ramlar ner i vår egen soffa.

Sista dagen gör vi rent hus, lagar en tidig söndagsmiddag och sen går vi till Gröna Lund. Skrämmer oss själva från vettet i läskiga hus, men det är fint och kallt och pumpor överallt. Hittar in i värmen när vi fryser för mycket, kryper ihop i ett bås och beställer varm äppelmust. Pausar lite i kyla och monster.

Och nu är helgen förbi. Men höstlovet, det fortsätter. Jag ska utnyttja det, stänga ner datorn vid tre både idag och imorgon, möta mitt barn på fritidsklubben och låta honom styra eftermiddagen. Museum, bio, film i soffan, fika på stan. Han får bestämma. Sedan åker han till sin pappa på onsdag och kvar blir jag och Kim och några dagars vuxentid.

8 kommentarer:

 1. det här kanske känns freaky men kan jag ha mött din blick på perrongen i gamla stan vid 16.30 igår?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men gud, ja! Jag (och Adrian) klev av vid gamla stan runt 16:30 igår. Var var du?

   Radera
  2. haha! vad knäppt. du vet när man ser någon, möter blicken en sekund och förstår först efter två sekunder (när personen redan är förbi) vem det var. jag stod med barnvakt och kille på perrongen ganska precis där ni klev av. skulle sprungit efter som en crazy person!

   Radera
  3. inte barnvakt. barnvagn såklart! hahaha

   Radera
  4. Men vad roligt ändå! Jag hade älskat om du sprang efter!

   Radera
 2. nästa gång gör jag det! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. (eller så bara gör vi slag i saken och möts upp som två normala människor och dricker ett glas vin. ska bara köra bebisbubbla ett tag till)

   Radera
  2. Kör bebisbubbla ett tag till och hojta till när du är redo för ett glas vin :)

   Radera