oktober 10, 2017

Om en måndag med ett brev och två böcker.

Kliver av tunnelbanan vid TC och går med långa kliv över Sergels torg, åker rulltrappan upp framför NK och rundar hörnet in till Adlibris. Tummar och läser på baksidor, väljer med omsorg ut två böcker. När jag lite senare kommer hem ska det visa sig att jag valde rätt, att jag trollband mitt barn med nordisk mytologi, förpassade honom till många timmar i soffan med ord som flyger förbi på matta sidor och skapar en helt ny värld.

Men innan jag ska upptäcka det ska jag stanna till framför vårt postfack. Stoppa in nyckeln och vrida om, hitta ett vitt kuvert med orden Till målsman för. Jag läser på logotypen längst ner i hörnet att det är från Barnortopediskt centrum. Jag hinner inte låsa postfacket, inte heller stänga det. River upp kuvertet och drar fram brevet. Välkommen till specialistläkare för bedömning står det, tillsammans med en tid nästa vecka.

Jag stänger och låser postfacket. Kliver in i hissen, stänger först den tunga smidesdörren och drar sedan igen gallret, trycker på vår trea. På axeln hänger väskan, tung av två böcker. I handen ett skrynkligt kuvert med en rund liten logotyp och ett vitt brev.

1 kommentar: