november 04, 2018

Så går ännu en helg.

Fredag. Kommer hem vid fem. Låter väskan glida ner från axeln, häller upp en kopp kaffe och lägger fötterna högt ett slag. Så en borste genom håret, nytt läppstift och ut igen, Bohemian rhapsody på biografen runt hörnet, ett glas rött och choklad till filmen. Kommer hem när kvällen fortfarande är ung, men vi är så trötta, så sömniga.

Vaknar till en lördag, vaknar av hans händer mot min hud, hans kropp så nära min. Ligger kvar i sängen så länge som det går, tills tiden blir knapp. Städar, duschar, lagar mat. Klockan sju är vi sex personer runt vårt matbord. Vi har missat att det är röd dag och vi har aldrig vitt vin hemma, så vi dricker champagne istället. Flaskor som vi sparat länge, så dricks de över högljudda middagskonversationer och jag tror inte att det kunde göras bättre.

Och så söndag. Vi åker till den lilla staden. Tänder ljus på en grav, kramar om våra mammor och min pappa och klappar på deras hund. Åker hem när mörkret faller, kommer hem samtidigt som barnet. Rostbiffsmackor och rödvin, det sista plugget inför ett matteprov och resterna av en efterrätt från igår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar