oktober 16, 2018

Alltså.

Ni som har fler än ett barn, hur hinner ni med? På riktigt. Jag har ett barn och det tar så mycket tid. Med prov som det ska förhöras inför, studietekniker som ska läras ut och upprätthållas, läxförhör och stenciler att arbeta genom, nya kapitelböcker till varje vecka. Och så träningar och kompisar och fixa och dona. Någonstans där ska man hinna umgås med sin unge, se till att hen mår bra och så.

Jag vet inte hur vi skulle gå runt som familj om det var fler barn som behövde den där tiden. Jag skulle behöva välja ett barn och fokusera på det. Den förstfödde hade nått långt, de andra blivit halvdana. Fast å andra sidan är jag ganska lat av naturen, så hade förmodligen låtit det äldsta barnet hjälpa de mindre. Jäklar, är det så jag borde ha gjort, skaffat fler barn?

Äsch, jag skojar. Vill bara säga att jag är så imponerad av er som gör det där jobbet för flera barn. Är imponerad av er som gör det för bara ett barn också. Det är ett hårt jobb ibland.

2 kommentarer:

  1. Visserligen har jag äldre barn men minns när de var små och hur det var. Vi hann det mesta och det tack vare att det fanns inga datorer eller mobiler som pockade på uppmärksamhet. Samhället idag är så på alerten att man inte ens hinner att andas mellan varven, det ska vara uppkopplat till tänderna, selfies både högt och lågt och så ska det till lite egentid också.

    SvaraRadera
  2. Alltså, jag är inte säker på att det är just selfies och egentid som gör att vi inte hinner, utan att det helt enkelt är jävligt mycket att göra. Barnet har tre prov, en inlämningsuppgift och en läsläxa nästa vecka, och vi föräldrar har lite mer än heltid i våra tjänster just nu. Jag tror att det är ett mer pressat samhälle idag, är dock inte säker på att det är internets fel.

    SvaraRadera