januari 25, 2017

Varsågod för lägesrapport.

Dagarna går. Det känns som att jag inte gör så mycket mer än att se dagarna passera. Kom hem efter en fin eftermiddag med vänner i söndags. Ni vet hur det är, när man sitter alldeles för många timmar runt ett köksbord och pratar pratar pratar och till sist säger att det verkligen är dags att bryta upp och sedan står man ute i hallen och pratar bort ännu en timme.

Så var det i söndags. Det var fint. När klockan hade hunnit bli nio körde jag in på min gata, cirkulerade varv efter varv på jakt efter en parkeringsplats. Vid halv elva kapitulerade jag och ställde mig i parkeringshuset som kostar femtio kronor i timmen. Då var jag sur. Och hade ont i halsen, utan några som helst förvarningar.

Vaknade på måndagsmorgonen utan röst och med en huvudvärk som dundrade. Var ändå tvungen att ta mig upp och ut, jag är ju inte gjord av pengar så var tvungen att flytta på bilen. Körde ut den till kontoret, där kan den stå och må bra i någon vecka. Det här med att ha bil i stan, jag kan inte förstå värdet i det. Inser att det är bortskämt att ha en tjänstebil som används ett par gånger i månaden, men jag ser inte behovet av att ha en bil.

Nåväl. Det var inte det jag skulle säga. Jag vet i och för sig inte vad jag skulle säga. Att det plötsligt blev onsdag, kanske. Och att jag är ensam på kontoret idag. Det är en ynnest att få basa över kaffebryggare, fläkt och musik. Det är nog dock alldeles för varmt här, har fläkten på högsta temperatur och fart. Är alldeles såsig i skallen, vill mest bara blunda. Har även lyssnat på podden Trettio plus trevar på morgonen och kommit på mig själv med att tänka på gotländska efteråt. Det är fint. 

Men ja, onsdag. Adrians far är i stan och undrade om han fick ta med sig barnet ut på restaurang ikväll. Adrian ska visa honom sin skola och Vasaparken och alla ställen som vi hänger på. Vi övriga familjemedlemmar ska passa på att spontandejta mitt i veckan. Har fått order om att möta Kim vid tunnelbanan halv fem och vara redo för ett bokat bord någonstans. Sedan, när vi kommer hem, ska jag unna den här fortfarande ganska hesa halsen en whisky och öppna en ny bok. Inte så pjåkig onsdag ändå.

2 kommentarer:

  1. nä det där med bil i stan alltså. jag brukade ställa mig fel när det var helt omöjligt (tipset är att det är billigare att stå på städgata än felparkerad, i alla fall där jag bodde) för vi hade inget garage heller. pust. nu har jag garage i förorten, väldigt skönt.

    SvaraRadera
  2. Jag har också lyssnat på Trettio plus trevar och trodde inte alls att jag skulle gilla. Förvånad är vad jag blev.

    SvaraRadera