oktober 19, 2015

Denna helg, denna helg.

Fredag. Jag har på mig ett par svarta byxor och en finstickad tröja i kamel. Varje gång jag går förbi en spegel tänker jag mamma? fast för tjugo år sedan. Adrians kompis sover över och de sitter i soffan och tittar på film, jag och Kim förpassas till sovrummet. Jag passar upp och serverar godis och bäddar en madrass och känner mig så mycket äldre än mina tjugonio år. Jag ska aldrig mer använda kamelfärgade tröjor.

Lördag. Adrian och hans kompis fånar sig. Den där fåniga åldern, går den aldrig över? Kompisen åker hem och vi duschar en efter en, klär upp oss och hoppar in i en väntande bil som tar oss till Stockholm och resten av Kims familj. Promenad ner till Liljeholmskajen och en mysig, liten restaurang. Jag äter en gudomlig skaldjurssoppa, dricker ett glas vitt och äter från Adrians efterrättstallrik när han inte ser.

Söndag. Vaknar till kaffe och en varm man. Ligger i sängen tills vi får bråttom, upp och äter frukost och skjutsar Adrian till bowlinghallen där hans klasskamrater finns. Han bowlar och äter hamburgare, vi veckohandlar och städar. Sedan promenad och en vegetarisk pastarätt som Kim slänger ihop, jag orkar inte hur gott det är. Kaffe i soffan, läxläsning för Adrian och lägenhetssök för oss.

Och sedan, ännu en helg borta. Snart är det jul.

1 kommentar:

  1. Precis sådär har jag ibland när jag har vissa saker på mig eller håret på ett speciellt sätt. "Mamma?" när jag går förbi skyltfönster och råkar få syn på mig själv.

    SvaraRadera