januari 13, 2023

Om en övertalningskampanj.

Min man köpte en sous vide i mellandagarna. Han har tjatat länge, men jag har tyckt att det är onödigt eftersom vi har gasspis och det kan aldrig bli godare än så. Men så kom mellandagsrean och enligt min man var det så billigt att vi inte hade råd att låta bli.

Så han köpte sin sous vide och kom sen på att vi också behövde köpa en vakuummaskin och sedan hade vi plötsligt inte en gryta som är tillräckligt stor, så vi skulle kunna prata om hur billigt det verkligen inte blev, eller så struntar vi i det.

Hursomhelst. Jag tycker inte ens att det är särskilt gott. Det blir för mört. Att säga det här till min man var som att förolämpa honom personligen. Just nu pågår någon slags övertalningskampanj där han ska få mig att förstå hur bra sous vide är.

Idag innebar det att vi ska gå ut och ta en drink innan maten för att sedan kunna komma hem till nästintill färdig ryggbiff. Tänker att jag ska hålla kvar mitt motstånd om det alltid innebär en drink innan maten. 

4 kommentarer:

 1. Haha, jag var tvungen att googla vad sous vide ens är för nåt😅
  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dagens mat blev god, det får jag ge min man. Eller så var det fördrinken som mjukade upp mig?! 😅

   Radera
 2. Hahaha, min man är likadan. Så mycket köksprylar 😑 Bara vänta på pizzaugnen och airfryern…😉 Men sous viden är bra om man har gäster, man vet typ att man kommer bjuda på bra tillagat kött så det blir ett stressmoment mindre iaf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men gud vad det pratas om airfryer här hemma! Det är uppenbarligen nästa grej.

   Radera