januari 01, 2023

En nyårsafton och en nyårsdag.

Facklor flammar intill grindarna, en eld brinner i ett eldfat, champagnekupor står redo på en silverbricka. Bordet är dukat i vitt, guld och grönt. Chablis och hummertortellini, zinfandel och oxfilé, baileys över krossad is till desserten, champagne på tolvslaget.

Telefonen lyser upp av ett sms och klockan visar 23:59. Vi missar tolvslaget, ropar jag och alla rusar upp. Champagneglas langas ut i hallen där halsdukar snurras runt nackar, någon balanserar på ett ben med en stövel i händerna, en annan hittar inte sina handskar.

Gott nytt år, ropar någon när tiden trillar in i ett nytt år och det skålas och kramas och vi dräller ut på gräsmattan, tittar på himlen som exploderar i kaskader av glitter och färger. 

Vaknar till ett nytt år hemma hos min svärmor. Kylan har kommit till den lilla staden och jag drar på strumpbyxorna under byxorna. En evighetsfrukost, en långsam promenad och så tar vi tåget hem, tillbaka till den stora staden.

Pizzorna levereras några minuter efter att vi kommer hem. Strumpbyxor och tunn långärmad tröja, delar filt med min man i soffan. Vi tittar på fyra avsnitt av Tom Clancy's Jack Ryan medan mörkret faller. Inte för att vi är särskilt bakis, utan för att det är nyårsdagen och det är en dag av vila, så säger världsordningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar