januari 11, 2023

Om en artonårsdag i Aten.

Vi pratar om Grekland nästan hela tiden just nu. Det hela startade några dagar innan julafton när jag beklagade mig för barnet om hur svårt det är att köpa presenter till någon som är sjutton och har det mesta.

Jag berättade att jag redan har ångest inför hans artonde födelsedag i maj. Kan inte min present bli att vi firar min artonårsdag i Aten? frågade han då och det är ju den bästa presenten han kunde önska sig.

Igår bokade vi flyg och hotell. Vi kommer att bo i en tvårumssvit med balkong och utsikt över Akropolis. Just det är det finaste med det hela, för anledningen till att barnet vill åka till Aten är för att han vill se Akropolis och annat från den grekiska mytologin.

Just vad "annat" är för spännande är lite oklart just nu, men jag längtar nästan lika mycket efter att låta barnet lära mig allt om den grekiska mytologin som till att få fira hans artonårsdag i Aten.

11 kommentarer:

 1. Det var ju en jättebra present! Vi firade äldsta dotterns 18-årsdag här hemma idag ❤️. Det är galet vad fort tiden går och hur stora de blivit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att ni hade en mysig dag! ❤️

   Radera
 2. Härligt med Athen! Vi var där på höstlovet. Akropolis är häftigt och det finns flera andra antika sevärdheter typ mitt i stan. Kan också tipsa om vid bra väder att man kan ta spårvagnen från city (eller för all del taxi :) ) ut till kusten, och hänga på nån härlig beachclub och doppa tårna i medelhavet över dagen :)

  SvaraRadera
 3. Älskade också grekisk mytologi när jag var i hans ålder. Låter som en ypperlig present.:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju verklighet superintressant att lyssna på och läsa om grekisk mytologi. 😍

   Radera
 4. Jag var i Aten med skolan när jag gick sista året på gymnasiet och något som gjorde stort intryck på mig var Ostia Antica, som jag har för mig att vi åkte tåg eller buss till. Våra historia- och religionslärare var guider under hela resan vilket var fantastiskt lyxigt. Sen att vi tog chansen att bli fulla nästan varje kväll och därmed bakfulla mest varje dag är en annan historia... Men Ostia Antica är ändå ett bestående minne :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Googlar direkt!

   Radera
  2. Ostia Antica verkar ju vara i Italien?! 😅

   Radera
  3. Gud, vilket hjärnsläpp! 🤯🙈 Jag läste Aten, skrev Aten men menade Rom! 😂

   Radera