januari 02, 2023

Ett oskrivet blad, eller nåt.

Vi började prata om nyårslöften under middagen på nyårsafton. Jag brukar inte arbeta med nyårslöften, jag tenderar bara att bryta dem. Men det kändes som att det skulle vara en fin sak, att sätta upp små mål för sig själv. Så här kommer mina nyårslöften för 2023:

👸🏼 Fortsätta sätta mig själv främst.
Det var någon som lärde mig det under året som gick, någon som fick mig att se hur mycket jag gör för att andra ska må bra på bekostnad av min egen vilja. Det här året ska jag följa hjärtat. Jag har övat under 2022, men 2023 ska bli året då det kommer naturligt.

✍️ Skriva mer, skriva oftare och skriva rätt.
Jag skriver mycket, nästan hela dagarna. Rapporter, instruktioner, mail, bloggen. Men jag skriver inte på berättelsen som vilar i bakhuvudet, texten som heter Manus i min dator och som jag tänker på varje dag. I år ska jag skriva mer, skriva oftare och skriva rätt.

🥂 Lära mitt barn dricka alkohol.
Ja, det här är ett konstigt nyårslöfte, jag vet. Men det här är också året då min son fyller arton. Han har aldrig varit särskilt intresserad av fester, aldrig varit nyfiken på alkohol, nöjd med att umgås med sina kompisar i och efter skolan. Och eftersom han har epilepsi och behöver vara extremt försiktig med alkohol så har jag aldrig uppmuntrat honom att träffa sina vänner på kvällarna.

Men nu har han börjar prata om det, frågat om han får smaka från mitt vinglas, sagt att han och några vänner pratade om att laga mat och dricka lite vin. En del av mig blir livrädd, men en annan del vill att han ska få upplevelsen. Det är klart att han ska få upplevelsen, men under ordnade former.

Jag är inte helt säker på exakt hur de där ordnade formerna ser ut, men det blir mitt tredje nyårslöfte för 2023, att vi ska lösa det tillsammans, barnet och jag.

Har ni några nyårslöften? Berätta!

2 kommentarer:

  1. Nä, inga löften men en förhoppning om att fortsätta utvecklas, fortsätta min process till att bli den jag var menad att vara. Typ🤪
    Carina

    SvaraRadera