september 05, 2016

Det är det här som jag har längtat till.

Måndag igen. Vi har en så himla fin helg i ryggen.Vi börjar komma i ordning i lägenheten nu. Det börjar bli fint, vårt hem. Lite avskalat kanske, men jag vill inte ha saker framme bara för att, inte om de inte känns rätt. Då har jag hellre tomma fönster tills jag hittar lampor och krukor som passar. Sakta fylla på med saker som är vi, de får hitta sin väg hem till oss under hösten. Jag tänker att det kan vara fint att långsamt se vårt hem växa fram och ta plats.

I lördags kom mina föräldrar upp och åt middag med oss. Med sig hade de min brorsdotter. Hon är ett år äldre än Adrian och de där två är så himla fina tillsammans. De satt tillsammans med oss i soffan och pratade biologi. Det är så spännande att höra vad som rör sig i huvudet på barn som snart inte längre är barn, hur de så lätt pratade med varandra och oss om puberteten och mens och sex. Jag kan inte riktigt minnas att jag tyckte att det var så enkelt att prata högt om det.

Och igår tog vi en lång promenad för att börja lära känna vår nya hemstad. Genom Karlberg, Huvudsta och Solna centrum. Sen orkade vi inte gå längre utan hoppade på tuben hem. Åt hemlagad pizza och drack kaffe i soffan och låg och läste tidningen mitt på dagen. Det är så skönt, att all ledig tid inte längre behöver gå åt till att packa upp och plocka undan. Att få bara vara, att få strosa på kullerstensgator, ta en kopp kaffe någonstans, bara för att man kan.

2 kommentarer: