maj 11, 2016

Om att ha ett ännu lite äldre barn.

Imorgon fyller mitt barn år. Elva. Elva långa och snabba år har spolat förbi sedan dagen han föddes. Eller nej förresten, en har ju levt ett år mer än en fyller, visst blir det så? Imorgon kommer det vara på dagen tolv år sedan han föddes, men han har levt i elva fulla år. Tror jag? Får ont i huvudet av frågor likt denna.

Vi ska fira honom med pompa och ståt i dagarna tre. Vi har tagit ledig imorgon, hela lilla familjen. Födelsedagsbarnet har beställt pannkaksfrukost, sedan bär det av mot Stockholm och gokart, Dunkin' Donuts och Flippin' Burgers och parkhäng alternativt bio, beroende på huruvida solen skiner eller ej.

På fredagskvällen intar sex elvaåriga grabbar vårt vardagsrum för grillbuffé och film på bioduken. Vi gamla människor har lovat att hålla oss på behörigt avstånd i ett annat rum. Blir smått nervös över storleken på mitt barn numera, hade gärna behållit honom liten en stund till. Och på lördag kommer släkten för traditionellt tårtkalas. Så bortskämd unge, denna där.

Om någon timme eller så ska vi åka och köpa snacks till fredagen och börja baka inför lördagen. Plus att jag ska köpa den största blombuketten som blomsterhandeln kan frambringa som klapp på axeln och grattis till mig själv för dessa år som mamma.

2 kommentarer:

  1. Nej, man har levt lika länge som man fyller.:) Efter att ha levt i ett år fyller man ju ett, osv. Grattis till honom iaf.:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blir det så? Men åh, jag läste ju nåt så smart som sa motsatsen. Måste tusan googla.

      Radera